FOR ENGLISH CLICK HERE

Polityka prywatności sklepu Miss Trouble

W Miss Trouble dbamy o bezpieczeństwo Twoich danych osobowych. W treści niniejszej Polityki Prywatności znajdziesz informacje o tym, jakie dane użytkowników zbieramy, w jaki sposób je przetwarzamy oraz do kogo należy się zwrócić w sprawach z tym związanych. Masz zawsze prawo do wglądu, poprawienia i usunięcia swoich danych.


Kto jest Administratorem Twoich danych osobowych:

Dane osobowe, które przekazujesz w związku korzystaniem ze sklepu internetowego www.misstrouble.pl (dalej jako „Sklep") są przetwarzane przez Wojciecha Poniatowskiego prowadzącego działalność gospodarczą pod firmą Stratego Wojciech Poniatowski (dalej: „Firma”) z siedzibą w Warszawie (02-703), ul. Bukowińska 22 lok. 2, NIP: 5213339908, REGON: 146136002, wpisaną do Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej prowadzonej przez Ministra Gospodarki.

Firma jest administratorem tych danych w rozumieniu art. 4 pkt 7 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych osobowych, dalej jako „RODO”).


Jakie dane są przetwarzane w Sklepie:

Dane osobowe, które nam powierzasz, w szczególności imię, nazwisko, adres, numer telefonu i adres e-mail, przetwarzane są w kilku celach:

  1. realizacji składanych przez Ciebie zamówień;
  2. realizacji usług świadczonych drogą elektroniczną;
  3. rozpatrywania reklamacji;
  4. odpowiedzi na zapytania o nasze produkty i usługi;
  5. w przypadku, gdy wyrazisz zgodę na otrzymywanie od nas informacji marketingowych i handlowych - także w celu przekazywania informacji o naszym sklepie, ofercie i promocjach.

Twoje dane osobowe przekazywane są stronom trzecim wyłącznie w sytuacjach, gdy jest to dozwolone przepisami. Przykładowo w ramach obsługi zamówienia współpracujący z nami usługodawcy (np. firma kurierska, banki) otrzymują niezbędne dane w celu realizacji zamówienia. Przekazane w ten sposób dane usługodawcy mogą wykorzystać wyłącznie w celu realizacji swojego zadania.

Podanie przez Ciebie danych osobowych jest dobrowolne, jednakże brak zgody na ich przetwarzanie uniemożliwia nam realizację zamówień oraz usług świadczonych drogą elektroniczną.

Powierzając nam swoje dane osobowe masz prawo dostępu do ich treści, prawo do ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, prawo do wniesienia sprzeciwu wobec ich przetwarzania oraz prawo do ich przenoszenia. Dodatkowo przysługuje Ci prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego (Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych), gdy uznasz, że przetwarzanie danych narusza przepisy o ochronie danych osobowych.

W celu edycji lub usunięcia swoich danych osobowych prosimy o wysłanie wiadomości email na adres hello@misstrouble.pl.


Usługi hostingowe dostarczane przez zewnętrznego usługodawcę:

Na nasze zlecenie zewnętrzny usługodawca wykonuje dla nas usługi w zakresie hostingu i prezentacji stron internetowych. Wszystkie dane, które zostały zgromadzone w ramach korzystania ze Sklepu, są przechowywane na serwerach tego usługodawcy. Przetwarzanie na innych serwerach odbywa się wyłącznie w zakresie określonym w niniejszej Polityce prywatności. Usługodawca ma siedzibę na terenie kraju należącego do Unii Europejskiej lub Europejskiego Obszaru Gospodarczego, który zobowiązany jest do przestrzegania zapisów RODO.


Wykorzystanie ciasteczek (plików cookie):

W Sklepie wykorzystujemy tzw. „ciasteczka”, czyli pliki cookie.  Są to dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Sklepu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer. Podczas aktywacji ciasteczka przypisywany jest mu numer identyfikacyjny bez przypisywania danych osobowych użytkownika do tego numeru identyfikacyjnego. Imię i nazwisko, adres IP lub podobne dane użytkownika, umożliwiające bezpośrednie przypisanie pliku cookie do użytkownika, nie są zapisywane w pliku cookie. Na podstawie technologii cookie uzyskujemy jedynie pseudonimizowane informacje, przykładowo o tym, które strony naszego sklepu użytkownik odwiedził, które produkty były przez niego oglądane etc.

Pliki cookie wykorzystujemy w celu dostosowania zawartości stron internetowych Sklepu do preferencji Użytkownika, optymalizacji korzystania ze stron internetowych i tworzenia statystyk użytkowania Sklepu.

W ramach Sklepu stosowane są dwa zasadnicze rodzaje plików cookie: „sesyjne” (session cookies) oraz „stałe” (persistent cookies). Cookies „sesyjne” są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). „Stałe” pliki cookie przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookie lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika.

W wielu przypadkach oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Możesz w każdym czasie dokonać zmiany ustawień dotyczących plików cookies w swojej przeglądarce, w tym zupełnie zablokować ich akceptowanie. Pamiętaj jednak, że ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcje sklepu, w szczególności ograniczyć możliwość złożenia zamówienia.

Pliki cookie zamieszczane w urządzeniu końcowym Użytkownika Sklepu mogą być również wykorzystywane przez współpracujących z operatorem Sklepu reklamodawców oraz partnerów.


Analityka internetowa i e-reklama:

Nasza strona internetowa używa Google (Universal) Analytics, narzędzia do analityki internetowej firmy Google Inc. Google (Universal) Analytics korzysta z metod, które umożliwiają analizę korzystania przez Ciebie ze strony internetowej - na przykład wykorzystując pliki cookie.

Automatycznie zgromadzone informacje dotyczące korzystania z niniejszej strony internetowej są przekazywane do serwera Google, z reguły zlokalizowanego w Stanach Zjednoczonych, i tam przechowywane. Twój adres IP jest skracany przed przekazaniem dalej w obrębie państw członkowskich Unii Europejskiej lub w innych państwach będących stroną Porozumienia o Europejskim Obszarze Gospodarczym. Tylko w wyjątkowych przypadkach pełny adres IP jest przekazywany do serwera Google w Stanach Zjednoczonych i tam skracany. Zanonimizowany adres IP przekazany przez Twoją przeglądarkę w ramach Google Analytics co do zasady nie jest łączony z innymi danymi Google.

Możesz zapobiec rejestrowaniu zgromadzonych przez pliki cookie danych dotyczących korzystania przez Ciebie z naszej strony internetowej przez Google i przetwarzaniu tych danych przez Google poprzez instalację wtyczki do przeglądarki udostępnianej przez Google pod adresem: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=pl

Na potrzeby promocji Sklepu w wyszukiwarkach i na innych stronach www przy okazji odwiedzin naszej strony internetowej automatycznie pozostawiany jest w urządzeniu każdego odwiedzającego tzw. plik remarketing cookie firmy Google, który z pomocą pseudonimowego identyfikatora (ID) oraz na podstawie odwiedzanych przez Ciebie stron umożliwia wyświetlanie reklam opartych na zainteresowaniach.

Dalsze przetwarzanie danych ma miejsce tylko wtedy, gdy wyrazisz zgodę wobec Google na łączenie historii przeglądania i użycia aplikacji z Twoim kontem oraz wykorzystanie informacji z Twojego konta Google do personalizowania reklam, które wyświetlane są na stronach internetowych. Jeśli w takim przypadku będziesz zalogowana/y podczas wizyty na naszej stronie internetowej w serwisie Google, Google wykorzysta Twoje dane razem z danymi Google Analytics w celu stworzenia i zdefiniowania list grup docelowych dla celów remarketingu na różnych urządzeniach. W tym celu Google łączy tymczasowo Twoje dane osobowe z danymi Google Analytics, aby utworzyć grupy docelowe.

Zarządzać tymi ustawieniami możesz w swoim profilu Google.


Wykorzystanie wtyczek serwisów społecznościowych:

Na stronie Sklepu używane są tzw. wtyczki serwisów społecznościowych. Wyświetlając naszą stronę internetową Twoja przeglądarka nawiąże bezpośrednie połączenie z serwerami Facebook, Google, Pinterest lub Instagram. Zawartość wtyczki jest przekazywana przez danego usługodawcę bezpośrednio do Twojej przeglądarki i integrowana ze stroną. Dzięki tej integracji usługodawcy otrzymują informację, że Twoja przeglądarka wyświetliła naszą stronę, nawet jeśli nie posiadasz profilu u danego usługodawcy lub nie jesteś u niego aktualnie zalogowana/y. Taka informacja (wraz z Twoim adresem IP) jest przez Twoją przeglądarkę przesyłana bezpośrednio do serwera danego usługodawcy i tam przechowywana.

Jeśli jesteś zalogowana/y do jednego z serwisów społecznościowych, to usługodawca ten będzie mógł bezpośrednio przyporządkować wizytę na naszej stronie do Twojego profilu w swoim serwisie. Jeśli użyjesz danej wtyczki, np. klikniesz przycisk „Lubię to”, to odpowiednia informacja zostanie również przesłana bezpośrednio na serwer danego usługodawcy i tam zachowana. W zależności od Twoich ustawień prywatności w danym serwisie, informacje te mogą opublikowane w danym serwisie społecznościowym i ukazać Twoim kontaktom.

Cel i zakres gromadzenia tych danych oraz ich dalszego przetwarzania i wykorzystania przez usługodawców, możliwość kontaktu i Twoich praw w tym zakresie i możliwość dokonania ustawień zapewniających ochronę Twojej prywatności zostały opisane w polityce prywatności poszczególnych usługodawców.

Jeśli nie chcesz, aby serwisy społecznościowe przyporządkowywały dane zebrane w trakcie odwiedzin na naszej stronie internetowej do Twojego profilu w danym serwisie, to przed wizytą na naszej stronie musisz wylogować się z tego serwisu. Możesz również całkowicie uniemożliwić załadowanie na stronie wtyczek stosując odpowiednie rozszerzenia dla przeglądarki internetowej.

 

Bezpieczeństwo danych osobowych:

Dane osobowe użytkowników są przez nas przekazywane w bezpieczny sposób przy użyciu protokołów szyfrujących TLS (Transport Layer Security) lub SSL (Secure Socket Layer).

 

Zmiana polityki prywatności:

Zastrzegamy sobie prawo do zmiany niniejszej Polityki w przyszłości. Może to nastąpić z powodów takich jak zmiany obowiązujących przepisów, czy w związku z rozwojem nowych funkcji, produktów i usług lub zmian w funkcjonowaniu Sklepu.  Zaktualizowana Polityka prywatności każdorazowo zostanie umieszczona na stronie Sklepu.


Data publikacji: 21.05.2018. Poprzednią Politykę Prywatności, obowiązującą do 20.05.2018 znajdziesz pod tym linkiem